19 Oktober 2010

KENANGAN BAGIKU,... 16 OKTOBER... & 17 OKTOBER 2010




Assalamualaikum kepada pembaca blog nie...
hari nie nk kongsikan pengalamanku ...cewahhhh...!!!
da sebulan berlatih nasyid dengan tekong nasid iaitu Hafiz Muslim Voice..gaN kawan2 yang lain...Kak Ain, Hafzan, Hizami,kak Dayah, Atul.Karim.Khaidir, Faris n bdk2 lain...xingt nme pe....ramai yg terlibat t0k nasyid konvokesyen KIPSAS yang ke-9...
Kebanyakan budak Tahun 1..huhuhu..harap2 nasyid KIpsas terus maju,.....
Hari pertama yang mendebarkan...hahahah...berpeluh satu badan...sebab nyanyi depan Sultan Pahang yang penah temui dulu mase sekolah dulu..mase form 2...mase tuh digemparkan dengan kes Buli...satu Malaysia taw la sekolah aku dulu tuh....
Sultan pernah turun dengan Menteri Pelajaran.. Dato Hisyamuddin...huhuhu..memang gempar Malaysia dulu...aishhhh,,,,,tukar tajukk!!!!...hik2...
kembali ke tajuk td....hahah...mule2 selawat...Hafzan yang mule....permulaan yang baik....Sultan da mule telek2 kami kat tepi...memang berdebar la...
huhuhuh....then nyanyi lagu KIPSAS..menuju mercu...Memang cam Koir real la....
hahahha....


group Perempuan


Group Lelaki

pstu tggu lak bis satu role yang amik konvo then hiburkan t0k Sultan dengan 2 buah lagu.... MAn Ana & Bersatu....Sultan Pandang dengan penuh ceria...kami p0n ceria jugak...hihihihi....semangat kami nyanyi....
bukan tu aje taw korang,....heheh...pas je Sultan bis bagi k0nvo kat senior2 semua,,,
kami berbaris kat luar bagi penghormatan kat Sultan...ape lagi Sultan...Dia ajak lak kami nie berborak2....Ad00iii memang sekepala la...hahaha...yg Sultanah senyap sebab dy bpe clear ag nk speaking Malay...huhuhu...ajak2 lak bergambar...2 yg bangge sat..banyak2 orang kat Majlis tuh...Sultan banyak berkomunikasi dengan kami je...Cewahhh....tu yang best...kebetulan Kolej ade wt ptong Pulut kuning sempena dengan Hari Kelahiran Sultan yang akan datang...xlame dahh...kami nyanyikan lagu Birthday t0k Sultan....hahaaha....nie lagi wt dy rase gembira...memang happy la sultan,,,,huhuhuh,,,,,
then hari es0k depan Menteri Besar lak...ok je...cume suare da xclear...suare da serakkk...huhuhuhu...memang pengalaman masuk nasyid nie...dapat ilmu tentang suare nie...macam2 la...terima kasih yang membantu dalam melancarkan Nasyid Konvokesyen...
sebelum itu..aku jugak dapat pengalaman....dapat masuk Studio..rakam lagu...hik3...
mase tuh suare xbpe ok lagi la...tu yg recording kami xok...hhahahahaha....
memang pengalaman yang xdapat dilupakan...
Terima kasih Hafzan kerana membawa aku ke dunia Nasyid nie,.hhuhhu....mungkin aku dapat mewarisi bakat nie dari Mak aku,,,,

Kat Bilik Recording gan Hafiz & Khaidir


Gan Hafzan..sepupu Kesayangan
hemmmm.......kire best gak pengalaman aku tuh....huhuhhu....
harap2 pasni ade yang lebih best..ceewaaahh.....Syukur Alhmdulillah... ^_^....
OK....say0nara,,,hehehhe wasalamm...
Terima Kasih Kerana membaca.Senyum Sokmolah ye..Jazakallah..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terdapat ralat dalam alat ini