29 Oktober 2010

FINAL EXAM SEMESTER 3 DAKWAH AND MANAGEMENT


JOM SAMA-SAMA DAPATKAN....



Terima Kasih Kerana membaca.Senyum Sokmolah ye..Jazakallah..

19 Oktober 2010

KENANGAN BAGIKU,... 16 OKTOBER... & 17 OKTOBER 2010




Assalamualaikum kepada pembaca blog nie...
hari nie nk kongsikan pengalamanku ...cewahhhh...!!!
da sebulan berlatih nasyid dengan tekong nasid iaitu Hafiz Muslim Voice..gaN kawan2 yang lain...Kak Ain, Hafzan, Hizami,kak Dayah, Atul.Karim.Khaidir, Faris n bdk2 lain...xingt nme pe....ramai yg terlibat t0k nasyid konvokesyen KIPSAS yang ke-9...
Kebanyakan budak Tahun 1..huhuhu..harap2 nasyid KIpsas terus maju,.....
Hari pertama yang mendebarkan...hahahah...berpeluh satu badan...sebab nyanyi depan Sultan Pahang yang penah temui dulu mase sekolah dulu..mase form 2...mase tuh digemparkan dengan kes Buli...satu Malaysia taw la sekolah aku dulu tuh....
Sultan pernah turun dengan Menteri Pelajaran.. Dato Hisyamuddin...huhuhu..memang gempar Malaysia dulu...aishhhh,,,,,tukar tajukk!!!!...hik2...
kembali ke tajuk td....hahah...mule2 selawat...Hafzan yang mule....permulaan yang baik....Sultan da mule telek2 kami kat tepi...memang berdebar la...
huhuhuh....then nyanyi lagu KIPSAS..menuju mercu...Memang cam Koir real la....
hahahha....


group Perempuan


Group Lelaki

pstu tggu lak bis satu role yang amik konvo then hiburkan t0k Sultan dengan 2 buah lagu.... MAn Ana & Bersatu....Sultan Pandang dengan penuh ceria...kami p0n ceria jugak...hihihihi....semangat kami nyanyi....
bukan tu aje taw korang,....heheh...pas je Sultan bis bagi k0nvo kat senior2 semua,,,
kami berbaris kat luar bagi penghormatan kat Sultan...ape lagi Sultan...Dia ajak lak kami nie berborak2....Ad00iii memang sekepala la...hahaha...yg Sultanah senyap sebab dy bpe clear ag nk speaking Malay...huhuhu...ajak2 lak bergambar...2 yg bangge sat..banyak2 orang kat Majlis tuh...Sultan banyak berkomunikasi dengan kami je...Cewahhh....tu yang best...kebetulan Kolej ade wt ptong Pulut kuning sempena dengan Hari Kelahiran Sultan yang akan datang...xlame dahh...kami nyanyikan lagu Birthday t0k Sultan....hahaaha....nie lagi wt dy rase gembira...memang happy la sultan,,,,huhuhuh,,,,,
then hari es0k depan Menteri Besar lak...ok je...cume suare da xclear...suare da serakkk...huhuhuhu...memang pengalaman masuk nasyid nie...dapat ilmu tentang suare nie...macam2 la...terima kasih yang membantu dalam melancarkan Nasyid Konvokesyen...
sebelum itu..aku jugak dapat pengalaman....dapat masuk Studio..rakam lagu...hik3...
mase tuh suare xbpe ok lagi la...tu yg recording kami xok...hhahahahaha....
memang pengalaman yang xdapat dilupakan...
Terima kasih Hafzan kerana membawa aku ke dunia Nasyid nie,.hhuhhu....mungkin aku dapat mewarisi bakat nie dari Mak aku,,,,

Kat Bilik Recording gan Hafiz & Khaidir


Gan Hafzan..sepupu Kesayangan
hemmmm.......kire best gak pengalaman aku tuh....huhuhhu....
harap2 pasni ade yang lebih best..ceewaaahh.....Syukur Alhmdulillah... ^_^....
OK....say0nara,,,hehehhe wasalamm...
Terima Kasih Kerana membaca.Senyum Sokmolah ye..Jazakallah..

11 Oktober 2010

Insya-Allah... Maher Zain


Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can`t see which way to go
Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side

Insya Allah3x
Insya Allah you`ll find your way

Everytime you can make one more mistake
You feel you can`t repent
And that its way too late
Your`re so confused,wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame


Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insya Allah3x
Insya Allah you`ll find your way
Insya Allah3x
Insya Allah you`ll find your way

Turn to Allah
He`s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don`t let me go astray
You`re the only one that showed me the way,
Showed me the way 2x
Insya Allah3x
Insya Allah we`ll find the way
Terima Kasih Kerana membaca.Senyum Sokmolah ye..Jazakallah..

06 Oktober 2010

haRi2 Yang seMakin Mem BZ...


Assalamulaikum wrth kepada pembaca blog ini....
maaf lame x update blog nie...sebab mem Bz dengan program2 yang akan datang ini..
macam2...hehehe...
lagip0n xdek ape yg nak di kongsikan.. ^_^

minggu nie sibuk dengan program Firaq al-Islamiyyah...program tentang akidah ahli sunnah wal jamaah VS ajaran sesat yang akan diadakan pada 7 oktober di Masjid KIPSAS Kuantan...
best program nie..tambahkan ilmu...
Dan hari yang seterusnya..latihan nasyid untuk Konvokesyen...
heheh..nasyid pulak...mesti orang tak percaye dan pelik kalau aku j0in nasyid..
heeheh...nasyid nie memang bidang aku...cume aku tak kembangkan lagi...
mak aku dan sume2 pak sedare aku kire artis la jugak...kah3....
tp xpopular...d0rang just popular bab2 tarannum...mak aku dengan nasyid ye,,yg menang sampai peringkat negeri tapi tak sampai ke kebangsaan pulak,...xpe..rezeki masing-masing.....
yang s0rang ag....popular skit sebab penah berduet zikir dengan Akhil Hayy...
huhuhuhu....yang lain tilawah al-Quran...hhehe....
s0 sekarang aku juga perkembangkan bakat aku neh...Cewahhh..
Hari konvokesyen pada 16 dan 17 Oktober 2010 kat Dewan Jubli...ntah la kat mane...
s0..memang BZ la jugak..heheh

Lepas Konvo.... lagi 2 minggu kot exam da dekattt...aduyaiii
memang ujian dari Allah...
buku p0n xabis lagi nak bace....s0 kene la puun abis-abisan...dengan asgment yg masih terbengkalai....dalam proses menyetelkan....huhuhu..
semoga Allah memberi kemudahan dalam menyiapkan semua kerja ini,,,,AMIN....



Sem0ga kawan2 yang lain boleh menghadapinya dengan jayanya...Waallahualam...
Terima Kasih Kerana membaca.Senyum Sokmolah ye..Jazakallah..

ISLAM bukan Part Time


Terima Kasih Kerana membaca.Senyum Sokmolah ye..Jazakallah..

Terdapat ralat dalam alat ini