26 September 2010

JAMUAN MESRA AIDILFITRI BERSAMA ANAK2 YATIM ANJURAN JABATAN DAKWAH PENGURUSAN 2010


PENSYARAH2



BERSAMA ANAK2 YATIM






ASSALAMULAIKUM....
Tanggal 25 September 2010... Jabatan Dakwah Dan Pengurusan telah mengadakan Jamuan Mesra Aidilfitri Bersama Anak-Anak Yatim... Jamuan yang dihadiri oleh pensyarah2 Jabatan Dakwah, Student2 dakwah dan Tetamu2 yang dijemput..
Jamuan nie dianngap sebagai majlis yang besat kerana kos yang dibelanjakan agak besar..huhuhu
ALhamdulillah berjalan dengan lancar...JAbatan Dakwah juga menjemput MUSLIM VOICE untuk mengadakan persembahan... selain itu, kami mengadakan persembahan sketsa raya..yang dianggotai oleh aku jugak...
jadi watak sampingan je..sebab kene handle teknikal...so tak banyak mase.. huhuhu
tapi program ini adalah yang terbest..
Objektif ye mengeratkan lagi hubungan anak2 yatim dengan student2..pensyarah2...
mengajar kami membuat kerja2 amal...
Pengarah bagi program nie..kawan baik aku sendiri MOhd Nazir..
orang kuat jugak dy nie,...dy juga merupakan anak buah Ustaz Azhar Idrus..
yang selalu berceramah di surau2...masjid2...
aku hanye AJK jemputan dan teknikal..memang mencabar tugasnye,,,huhuu
alhamdulillah aku dapat melakukannye...
MAjlis berakhir pada pukul 12 tengahari... walaupun Dato tak dapat datang... tapi Majlis tetap meriah... sekian.. Salam Ukhuwahfillah ^_^
Terima Kasih Kerana membaca.Senyum Sokmolah ye..Jazakallah..

HARI RAYA 2010

Assalamulaikum.....kepada semua pembaca2 blog..hiiihihih..
lame jugak xupdate blog nie..kerana sekarang mem BZ dengan asggment, program2 anjuran Jabatan dan final exam yang semakin hampir....
Kite juga baru menyambut bulan Syawal yang jatuh pada 11 September 2010.. Aku yang baru pulang ke rumah pada 8 September..pulang lewat kerana menyetelkan hal2 di Kolej..
Bagi aku raye tahun ini agak best sebab dapat bergambar dengan family tersayang aku.. ^_^...Tahun ni beraye kat Kuala Lipis..semua adik beradik mak ade...cume yang xbalik PAktih aku yang bertugas di Masjid Negeri Kuantan.menjadi imam solat sunat raye.. sebab Sultan Pahang ade...



GAMBAR KELUARGA AKU YANG DISAYANGI....

Walaupun tahun nie tak sakan beraye...tapi memang BESTTT!!!
Julung2 kali dapat jugak aku melawat kubur arwah Kakakku yang sulung iaitu Akak Akmaliah...yang sempat hidup hanye 21 hari di dunia nie... dah berbelas tahun aku tak menziarah kubur akakku tuh...First2 sampai..memang aku dah tak ingat di mane tempatnye...15 minit mencari di mane lokasi nya..Akhirnya pakcik aku yang menjumpainya...kubur itu berdekatan dengan kubur arwah Moyang aku..Alhamdulillah..!!!



USAHA MENCARI MEMBUAHKAN HASIL..DGN PERTOLONGAN pakcik2 KU...




JALAN-JALAN YANG PENUH LIKU...SEMASA KE KUBUR ARWAH AKAK




INILAH KUBURNYE... AL-FATIHAH BUAT AKAKKU



selain itu jugak...raye tahun nie best sebab sepupu2 ade...hehehe..
walaupun aku je yang besar...sepupu2 lain semua masih kanak2...
aku p0n jadi macam kanak-kanak... ^_^...
tapi kebanyakan lelaki...nakal senakalnye...rase macam nak runtuh je rumah nenek aku tuh...
Tapi tak ape...sudah lame tak bertemu mereka
...sekarang dah bertambah sepupu2 ku...ade yang baru sekarang...baru je 30 hari..
tak sangke sepupu ku makin bertambah...



Memang tak disangke raye tahun nie memang best... mule2 fikir tak best sebab balik kampung kejap..kejap2 p0n upenye best..huhuhuhuh
Tahun nie aku berape sangat beraye kat rumah orang...sebab memikirkan asggmwnt yang tak siap2.... KIte mErancang Allah jua MEnentuKAn..~~



HArap hari raye Tahun depan lebih meriah lagi ...heheheh.. Agak2 mne lak aku beraye..???.. Sekian... Salam Ukhuwahfillah ^_^
Terima Kasih Kerana membaca.Senyum Sokmolah ye..Jazakallah..

06 September 2010

~~MUHASABAH CINTA~~





Wahai pemilik nyawaku
Betapa lemah diriku ini
Berat ujian dari Mu
Kupasrahkan semua pada Mu

Tuhan baru kusadar
Indah nikmat sehat itu
Tak pandai aku bersyukur
Kini ku harapkan cinta Mu

Kata kata cinta terucap indah
Mengalir berdzikir di kidung do’a ku
Sakit yang kurasa biar
Jadi penawar dosaku

*
Butir butir cinta air mataku
Terlihat semua yang Kau beri untukku
Ampuni khilaf dan salah selama ini
Ya Illahi Muhasabat cintaku

Tuhan kuatkan aku
Lindungiku dari putus asa
Jika ku harus mati
Pertemukan aku dengan Mu



Terima Kasih Kerana membaca.Senyum Sokmolah ye..Jazakallah..

Terdapat ralat dalam alat ini