26 September 2010

HARI RAYA 2010

Assalamulaikum.....kepada semua pembaca2 blog..hiiihihih..
lame jugak xupdate blog nie..kerana sekarang mem BZ dengan asggment, program2 anjuran Jabatan dan final exam yang semakin hampir....
Kite juga baru menyambut bulan Syawal yang jatuh pada 11 September 2010.. Aku yang baru pulang ke rumah pada 8 September..pulang lewat kerana menyetelkan hal2 di Kolej..
Bagi aku raye tahun ini agak best sebab dapat bergambar dengan family tersayang aku.. ^_^...Tahun ni beraye kat Kuala Lipis..semua adik beradik mak ade...cume yang xbalik PAktih aku yang bertugas di Masjid Negeri Kuantan.menjadi imam solat sunat raye.. sebab Sultan Pahang ade...



GAMBAR KELUARGA AKU YANG DISAYANGI....

Walaupun tahun nie tak sakan beraye...tapi memang BESTTT!!!
Julung2 kali dapat jugak aku melawat kubur arwah Kakakku yang sulung iaitu Akak Akmaliah...yang sempat hidup hanye 21 hari di dunia nie... dah berbelas tahun aku tak menziarah kubur akakku tuh...First2 sampai..memang aku dah tak ingat di mane tempatnye...15 minit mencari di mane lokasi nya..Akhirnya pakcik aku yang menjumpainya...kubur itu berdekatan dengan kubur arwah Moyang aku..Alhamdulillah..!!!



USAHA MENCARI MEMBUAHKAN HASIL..DGN PERTOLONGAN pakcik2 KU...




JALAN-JALAN YANG PENUH LIKU...SEMASA KE KUBUR ARWAH AKAK




INILAH KUBURNYE... AL-FATIHAH BUAT AKAKKU



selain itu jugak...raye tahun nie best sebab sepupu2 ade...hehehe..
walaupun aku je yang besar...sepupu2 lain semua masih kanak2...
aku p0n jadi macam kanak-kanak... ^_^...
tapi kebanyakan lelaki...nakal senakalnye...rase macam nak runtuh je rumah nenek aku tuh...
Tapi tak ape...sudah lame tak bertemu mereka
...sekarang dah bertambah sepupu2 ku...ade yang baru sekarang...baru je 30 hari..
tak sangke sepupu ku makin bertambah...



Memang tak disangke raye tahun nie memang best... mule2 fikir tak best sebab balik kampung kejap..kejap2 p0n upenye best..huhuhuhuh
Tahun nie aku berape sangat beraye kat rumah orang...sebab memikirkan asggmwnt yang tak siap2.... KIte mErancang Allah jua MEnentuKAn..~~



HArap hari raye Tahun depan lebih meriah lagi ...heheheh.. Agak2 mne lak aku beraye..???.. Sekian... Salam Ukhuwahfillah ^_^
Terima Kasih Kerana membaca.Senyum Sokmolah ye..Jazakallah..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terdapat ralat dalam alat ini